آموزش تولید و کشت علوفه هیدروپونیک: این آموزش شامل تولید و کشت علوفه هیدروپونیک به همراه آموزش کشت و تجهیزات علوفه هیدروپونیک شامل سینی کشت علوفه هیدروپونیک نازل آبیاری و قفسه ها می شود.
این نوع کشت به دلیل مزایای اقتصادی زیادی که دارد مورد توجه همگان قرار گرفته است و در کل جهان جایگاه ویژه ای دارد.
این روش به دلیل کمبود آب و همچنین کاهش هزینه های زیاد کشاورزی و همچنین نبود زمین کشاورزی مورد علاقه دامداران و کشاورزان قرار گرفته است.
در این مقاله مراحل آموزش تولید کشت علوفه هیدروپونیک از صفر تا صد را به صورت خیلی ساده بیان کرده ایم تا بتوانید این کشت را انجام دهید.
روش کشت علوفه هیدروپونیک چیست؟
روش کشت علوفه هیدروپونیک یک روش جدید برای تولید محصولات کشاورزی است که در آن بذر بدون خاک و با کمترین میزان آب رشد می کند. اگر بخواهیم روش هیدروپونیک را به زبان ساده تری توضیح دهیم این است که بدون نیاز به استفاده از خاک علوفه و سبزی جات چندین برابر بدون نیاز به خاک و بدون نیاز به زمین کشاورزی به دست می آید.
مزایای تولید علوفه به روش هیدروپونیک
- کشت علوفه هیدروپونیک یک روش جدید کشاورزی برای نجات دامداران است
- صرفه بسیار اقتصادی دارد
- تولید علوفه بسیار ارزان قیمت برای دامداران خواهد بود
- در تمامی فصول سال به واسطه ی این روش می توان به کشت علوفه هیدروپونیک پرداخت
- تولید علوفه به روش هیدروپونیک بسیار کیفیت بالایی دارد
- علوفه بسیار خوش خوراک برای دام است
- افزایش سیستم ایمنی و سلامت دام به واسطه مواد مغذی که داخل بذر است
سوالات مربوط به علوفه هیدروپونیک
صرفه اقتصادی دارد:
کشت هیدروپونیک نسبت به انواع کشت دیگر هزینه خاص خودش را دارد. بیشترین هزینه در روش کشت هیدروپونیک مربوط به سازه و تجهیزات آن است ولی بعد از مراحل اولیه این روش نسبت به بقیه روش ها کمترین هزینه را دارد.
تولید علوفه ارزان قیمت برای دامداران خواهد بود:
هزینه تولید علوفه در روش هیدروپونیک نسبت به روش سنتی 90 درصد کاهش خواهد یافتو در نتیجه علوفه با قیمت ارزان ولی ارزش غذایی بالاتر در اختیار دامداران قرار خواهد گرفت.
تمام فصل سال میتوان کشت علوفه هیدروپونیک را داشت:
یکی از مزایای دیگر کشت علوفه هیدروپونیک این است که در تمام فصول سال می توان علوفه را تولید کرد
تولید علوفه به روش هیدروپونیک کیفیت بالایی دارد:
کیفیت محصول هیدروپونیک نسبت به رو سنتی بهتر است در این روش با صرف انرژی و هزینه کمتر می توانیم علوفه با کیفیت بیشتری را در گلخانه کشت علوفه هیدروپونیک تولید کرد.کیفیت بالای این روش کشت به دلیل استفاده نکردن از سموم کشاورزی استعلوفه بسیار خوش خوراک برای دام است
به دلیل طعم شیرین و همچنین استفاده دام از تمام قسمت های آن اعم از ریشه و ساقه و ….
افزایش سیستم ایمنی و سلامت دام می شود:
در علوفه هیدروپونیک ویتامین سی وجود دارد اما در علوفه خشک وجود ندارد ویتامین سی موجود در علوفه باعث افزایش سیستم ایمنی و افزایش اشتها در دام ها می شود و هرینه دام پزشکی را کم می کند.
آموزش تولید و کشت علوفه هیدروپونیک
تاکنون با ویزگی ها و مزیت های خوب کشاورزی به روش هیدروپونیک آشنا شده اید پس بهتر است تا به دنبال راه های آموزش کشت علوفه هیدروپونیک باشید امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی پیشرفته برای تولید علوفه به سطح بزرگی رسیده ایم.
برای کشت علوفه هیدروپونیک لازم است مراحل زیر را بدانید تا بهتر با آن آشنا شوید:
- آماده کردن و خرید تجهیزات
- راه اندازی سالن کشت با تجهیزات مورد نظر
- گذاشتن بذر
- آبیاری بذر
- برداشت محصول
مرحله اول آماده کردن و خرید تجهیزات
اولین مرحله برای کار کشت به روش علوفه هیدروپونیک که باید انجام داد خرید و آماده کردن تجهیزات است برای این کار مانند روش سنتی نیاز به تراکتور ، ماشین آلات سنگین یا زمین های زراعی بزرگ نداریم . تجهیزات مورد نیاز برای این کشت عبارتند از :
فضای مناسب برای کشت هیدروپونیک
برای محسابه مقدار فضای مناسب برای کشت هیدروپونیک باید بر اساس تعداد دام تصمیم بگیریم تا علوفه هیدروپونیک به اندازه نیاز تولید شود.
سینی کشت علوفه هیدروپونیک
علوفه هیدروپونیک در سینی های کشت تولید می شوند به همین دلیل جنس سینی کشت علوفه هیدروپونیک یکی از وسایل مهم در تولید علوفه است.
سینی علوفه باید دارای زهکشی مناسبی باشند.
سینی از جنس محکم و غیر فلزی باشد که طی مراحل کشت سینی به دلیل رطوبت دچار زنگ زدگی نشود.
یک ویژگی مهم کشت این است که دارای مواد اولیه ی خوب و استحکام بالا ، حل نشدن در آب و ابعاد مناسب زهکش برای تخلیه آب اضافی باشد.
تجهیزات نور رسانی
همانطور که در مقاله های آموزشی قبل توضیح دادیم در این روش کشت از نور خورشید به دلیل استفاده از کانکس یا گلخانه و سالن استفاده نمی شود.
به همین دلیل برای رشد علوفه هیدروپونیک باید از نور مصنوعی استفاده شود . همچنین علوفه هیدروپونیک نیاز به نور فول اسپکتروم ندارد این نور قیمت بالایی دارد علوفه هیدروپونیک در مدت 7 روز به مرحله برداشت می رسوند و نیاز به نور فول اسپکتروم نداریم.
لوله و تجهیزات آبرسانی
آبیاری علوفه به صورت قطره ای با استفاده از دستگاه مه پاش بدین گونه که اول آب را در مخزن جداگانه ای می ریزیم. بعد در ساعات معینی از روز به مقدار لازم از طریق لوله های آبیاری و دستگاه مه پاش آبیاری علوفه را انجام می دهیم. میزان آبیاری علوفه هیدروپونیک نیز با کنترل هوشمند گلخانه عبوفه هیدروپونیک انجام می شود.
بذر مناسب
برای کشت علوفه هیدروپونیک بذر مناسب باید شامل موارد زیر باشد:
- بذر باید قوه نامیه داشته باشد
- سالم باشند
- ماندگاری بذر و خواب بذر رعایت شود
- از بذر نیم دنه استده نشود
- بذر باید توانایی رشد به صورت کشت ابی را داشته باشد.
- فاقد قارچ کش و سم باشد
سیستم سرمایشی و گرمایشی
در گلخانه علوفه هیدروپونیک بدلیل عدم استفاده از قارچ کش و مواد شیمیایی باید دمای هوای گلخانه کنترل شود.
در گلخانه علوفه هیدروپونیک گرما وسرما با استفاده از هیتر و سایر سیستم ها با توجه به دمای هوا استفاده می شود.
همچنبین برای تهویه هوا گلخانه از فن باید استفاده شود تا از ایجاد رطوبت اضافه جلوگیری شود.
مرحله ی دوم راه اندازی سالن کشت با تجهیزات مورد نیاز
همزمان که مشغول خرید تجهیزات مورد نیاز برای گلخانه هیدروپونیک هستیم باید سالن و محیط کشت علوفه هیدروپونیک را آماده کنیم و شرایط آبیاری و نور را محیا نماییم.
سالن کشت باید دارای عاق رطوبت گرما در سقف و کف باشد و قابلیت شست و شو داشته باشد.
در سالن کشت علوفه هیدروپونیک سینی ها باید اندازه سالن کشت باشد نحوه تهویه و آبیاری نیز بسیار مهم است سینی کشت علوفه هیدروپونیک در شرکت ما علاوه بر محکم بودن از وزن کمی برخوردار است به همین دلیل نیز حمل و نقل سینی خیلی آسان است.
مرحله سوم بذر
مقدار بذری که استفاده می کنیم باید طبق ظرفیت سینی و مصرف دام باشدباید توجه داشته باشید آبیاری بیش از حد بذرها در مرحله جوانه زنی باعث گندزدایی و خراب شدن بذر می شود.
مرحله چهارم آبیاری بذر
بذر ها را اماده کردیم و داخل سینی ها ریختیم و و سپس سینی ها را در داخل طبقات قرار می دهیم. در مرحله بعد سراغ ابیاری می رویم. آبیاری بذرها با انواع مه پاش است ولی برای این کار باید حتما نوع بذر را در نظر گرفت و از افراد با تجربه کمک بگیرید.
آبیاری بذرها بستگی به نوع آب و هوا و نوع گلخانه علوفه هیدروپونیک انتخابی شما دارد.
مرحله پنجم برداشت محصول
برداشت علوفه هیدروپنیک حدود 7 روز است. برداشت محصول به نوع دام بستگی دارد برای مثال برای گاو شیری به علت استفاده از شیره ریشه این زمان کمتر از 7 روز است . بای طیور نیز این زمان تا 3 تا 4 روز عقب می افتد.
به دلیل اینکه علوفه هیدروپونیک داخل خاک رشد نمی کنند بعد از گذشت زمان مورد نظر ارزش غذایی خود را از دست می دهند. میزان رشد علوفه هیدروپونیک برای یک اتاق 100 متری حدود یک تن است که به صورت روزانه قابل برداشت است. برداشت محصول عبوفه هیدروپونیک بستگی به طول و عرض و ارتفاع سالن دارد.
همچنین برخلاف روش سنتی ریشه علوفه برای دام قابل استفاده است.
کشت علوفه به روش هیدروپونیک هیچ دور ریزی ندارد و از هر یک کیلو بذر می توان 7 برابر علوفه هیدروپونیک برداشت کرد.
در روش کشت هیدروپونیک باید 3 ساعت قبل از برداشت علوفه ابیاری را قطع کنیم تا مسائل بهداشتی علوفه را رعایت کرده باشیم و علوفه اب و رطوبت زیادی نداشته باشد.
معرفی سازه علوفه هیدروپونیک
کارشناسان ما برای علاقه مندان در این کشت سازه طراحی کرده است تا قابلیت جداسازی قطعات آن و جهت حمل و نقل آسان و جا به جایی می باشد. از دیگر قابلیت های این سازه در صورت نیاز به افزایش تولید می توان اضافه و مونتاژ کردن آن اشاره کرد.
این سازه از یک سالن کشت در مقیاس کوچک است. سازه کشت برای کسانی که در فضای کوچک قصد شروع را دارند و در ابتدای این مسیر برای آموزش این نوع کشت هستند بسیار مناسب است.
طراحی این سازه آلومینیومی به این صورت است که بیشترین استفاده با بهترین چیدمان سینی کشت علوفه هیدروپونیک فراهم کند و به علت سبکی قابل جا به جایی است.
مشاوره کشت علوفه هیدروپونیک
کشت علوفه هیدروپونیک شاید بسیار ساده به نظر آید اما دقت در خرید و نصب لوازم از مهم ترین مسائل در تولید علوفه با کیفیت است.
اگر شما در ابتدای این راه اندازی علوفه هیدروپونیک هستید برای ارتقاء گلخانه نیاز به راهنمایی دارید، کارشناسان ما آماده مشاوره حضوری و تلفنی با شما عزیزان هستند.