آموزش اجرای سیستم کشت هیدروپونیک خانگی

آموزش اجرای سیستم کشت هیدروپونیک خانگی

آموزش اجرای سیستم کشت هیدروپونیک خانگی: امروزه استفاده از هیدروپونیک خانگی برای کشت محصولاتی مانند کاهو، کلم، سبزیجات و صیفی جات بسیار محبوب و پرطرفدار شده است. استفاده از این دستگاه ها به شما امکان کشت محصولات مورد نیاز خود را در منزل می دهد.

وسایل و تجهیزات سیستم هیدروپونیک

  • گلدان پلاستیکی سوراخ دار
  • سنگ هوای میله ای و لوله ی هوا
  • آکواریوم یا مخزن پلاستیکی با سایز متوسط
  • پمپ هوای آکواریومی
  • اسپری رنگ
  • کود مخصوص هیدروپونیک
  • فوم پلی اتایرن به ضخامت 5 یا 10 سانتی متر
  • پرلیت یا لیکا سایز 3 یا 5 میلی متر
  • نشا گیاه مورد نظر
  • فویل آلومینیوم
  • کاغذ تورنسل

اجزای سیستم هیدروپونیک خانگی

در ابتدا باید تمام ظروف و موادی که قابلیت شستشو دارند به خوبی شسته و تمیز شوند. اگر ظروف پلاستیکی شفاف تهیه کردید باید قبل از استفاده با اسپری رنگ شوند.

متناسب با نوع گیاهانی که قصد کاشت دارید و تعداد گلدان ها، پونولیت ها را با ابعاد مخزن با فاصلع 10 تا 20 سانتی برش می دهیم. برش باید طبق قطر گلدان انجام شود. بهتر است قبل از برش اندازه گلدان ها را روی گلدان ها مشخص کنیم.

حالا گلدان های پلاستیکی سوراخ دار را روی یونولیت ها قرار بدهید. اگر کار را درست انجام داده باشید گلدان ها باید روی یونولیت ها قرار بگیرند و نیفتند. اگر گلدان سوراخ دار پیدا نکردید می توانید از گلدان های مخصوص برای کاکتوس ها استفاده کنید و انتهای آن را با دریل سوراخ نمایید.

در این مرحله لوله های هوا را به سنگ هوا و پمپ آب وصل کرده و سپس سنگ هوا را داخل آکواریوم قرار دهید.

داخل آکواریوم یا مخزن را پر از آب کنید. سپس نشا گیاهان مورد نظر را از خاک به آرامی جدا کرده و با آب به خوبی بشورید. توجه داشته باشید که اطراف ریشه نشا هیچ خاکی وجود نداشته باشد.

نشا ها را باید به صورتی در گلدان ها قرار داد که طول ریشه در ارتفاع گلدان قرار بگیرد و سپس داخل گلدان ها را با پرلیت یا لیکا پر کنید. حالا می توانید پلاستیکی روی حفره های ایجاد شده در یونولیت قرار داده و آن ها را در گلدان یا مخزن بگذارید.

یونولیت به دلیل سبک بودن معمولا روی آب باقی می ماند اما به دلیل وزن گلدان ها کمی در آب فرو می رود . به دلیل خاصیت مویینگی، این اتفاق باعث بالارفتن آب از سطح دانه های پرلیت یا لیکا می شوند و به تمام ریشه های گیاه می رسد.

آکواریوم باید در معرض نور خورشید قرار بگیرد اما برای جلوگیری از ایجاد جلبک دور آن را با فویل آلومینیوم می پوشانیم. اگر مخزن غیرشفاف باشد دیگر نیازی به استفاده از فویل آلومینیوم نمی باشد.

بهتر است پمپ آب را همیشه روشن بگذارید و اجازه دهید به صورت اتوماتیک خاموش و روشن شود تا اکسیژن مورد نیاز برای گیاه به خوبی تامین شود.

کود را با توجه به دستورالعمل درج شده روی آن به گیاه بدهید. شما می توانید کود را در میزان مشخصی از آب حل کنید. میزان اسیدیتی آب را می توان با استفاده از کاغذ تونسل تشخیص داد که باید این مقدار PH عددی حدود 6.5 باشد. اگر این عدد بالا رفت باید آن را با استفاده از اسید نیتریک به میزان مورد نظرمان کاهش دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *