آنچه شما باید در مورد علوفه هیدروپونیک جو بدانید : شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که چه زمانی کشاورزان به روش هیدروپونیک روی آوردند
کشاورزان بعد از اینکه گیاهانی مانند کلم ، خیار و همچنین میوه هایی مثل توت فنگی را کاشتند و پرورش دهندگان هیدروپونیک به سوی هیدروپونیک روی آوردند
امروزه در بیشتر کشورهای جهان از روش کشت علوفه هیدروپونیک به عنوان غذای اصلی حیوانات مزرعه و پرندگان استفاده می شود. یکی از عواملی که باعث دگرگونی در صنعت دامداری شده است علوفه هیدروپونیک جو است که یکی از محصولات مهم تولید شده به روش هیدروپونیک می باشد.
کشاورزان می توانند در این روش بذرهای زیادی بکارند و برداشت نمایند این دانه ها شامل گندم ، جو ، یونجه ، ذرت و …. هستند
ناگفته نماند که در بین تمام غلات پر محصول ترین و پر سود ترین غله جو می باشد.
علت بهتر بودن جو هیدروپونیک از سایر علوفه ها
یکی از دلایلی که بذر جو نسبت به بقیه بذرها بهتر است این است که دانه های جو متداول ترین اسپرمی هستند که برای تولید غذا استفاده می شود چون وزن دانه ها نسبت به توان آنها در تولید مواد غذایی بهترین است
هر یک کیلوگرم بذر جو تا 7 کیلوگرم علوفه می دهد.
یکی دیگر از دلایلی که بذر جو نسبت به بقیه بذرها بهتر است این است که در میان حیوانات جو محبوبیت بیشتری دارد مهم ترین علت این محبوبیت هضم بهتر این محصول است این بذر در حیواناتی مثل اسب و گاو شیرده بهتر هضم می شود همچنین باعث التهاب دستگاه گوارش حیوانات نمی شود.
علوفه جو در کشور ما و بخصوص در شهر هایی مثل لرستان ، گیلان ، خوزستان ، و اصفهان و …. کشت می شود و رواج بیشتری دارد چون کشت این غله به نسبت اقتصادی بسیار مناسب تر است.
ویتامین های موجود در خوراک جو هیدروپونیک
سدیم، A، C، B2، B3، بتا کاروتن، E، کلسیم
ویتامین موجود در علوفه هیدروپونیک نسبت به علوفه خشک
سدیم میزان سدیم 690درصد بیشتر از علوفه خشک
A میزان ویتامین A 36 درصد بیشتر از علوفه خشک
C میزان ویتامین C 25 درصد بیشتر از علوفه خشک
B2 میزان ویتامین B2،15 درصد بیشتر از علوفه خشک
B3 میزان ویتامینB3،56 درصد بیشتر از علوفه خشک
بتا کاروتن میزان بتا کاروتن 45 درصد بیشتر از علوفه خشک
ویتامین E میزان ویتامین E، 25 درصد بیشتر از علوفه خشک
کلسیم میزان کلسیم 34 درصد بیشتر از علوفه خشک
افزایش ارزش غذایی علوفه هیدروپونیک جو با وجود پروتئین و ویتامین C
تغییرات شیمیایی دانه های جو در هنگام جوانه زدن باعث می شود پروتئین و ویتامین های موجود در بذر افزایش پدیا کند و در عوض کربوهیدرات کاهش پیدا می کند
چ دلایلی باعث می شود بذر جو در بدن حیوانات قابل هضم تر شود ؟ افزایش پروتئین موجود در جو هنگام جوانه زدن در اثر شکسته شدن مولکول کربوهیدرات و ترکیب آنها با نیتروژن موجود در هوا باعث ایجاد پروتئین قابل هضم در بدن دام می شود.
دانه های خشک جو فاقد ویتامین c هستند ولی زمانیکه جوانه می زنند ویتامین c در آنها به وجود می آید که این مقدار ویتامین c در متابولیسم پروتئین های بدن انسان نقش بسیار مهمی دارد و از التهاب روده دام جلوگیری میکند.
روش کشت علوفه هیدروپونیک جو چگونه است؟
روش کشت علوفه بذر جو به این صورت است که باید آنها را به مدت 5 تا 8 ساعت خیس کنیم بعد از اتمام زمان مورد نظر آن را روی سطح صاف توری پخش کرده که 1.5 سانتی متر ارتفاع پیدا کند و روی کل کانال پخش شود این بذرها هر روز باید 4 تا 6 بار آب بخورند تا همیشه مرطوب نگه داشته شوند.
در صورتیکه سینی های بذر به صورت طبقه ای نگهداری می شوند فاصله بین سینی ها از همدیگر بایبد 70 سانتی متر باشد . همچنین در این روش بذرها نیاز به نور زیادی ندارند و زمانیکه ارتفاع علوفه به حدود 20 سانتی متر رسید به راحتی قابل برداشت هستند
حدود 6 الی 8 روز زمان می برد که بذر به علوفه تبدیل شود و بیش از 8 روز ساقه و برگ شروع به زرد شدن می کند چون بعد از 8 روز علوفه نیاز شدیدی به نور دارند.
مشاوره کشت علوفه هیدروپونیک جو:
در شرکت …..کارشناسان شبانه روزی آماده ارائه انواع خدمات مشاوره برای کشت علوفه هیدروپونیک جو به علاقه مندان می باشند.
سایر خدمات ما فروش محصولاتی مانند سینی کشت علوفه هیدروپونیک، بستر کشت علوفه، فن و سیستم تهویه، لوله های آبرسانی، بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک (بذر گندم، جو، ذرت و….)، سازه مخصوص کشت علوفه هیدروپونیک، ساخت کانکس کشت علوفه هیدروپونیک و گلخانه علوفه هیدروپونیک و بسیاری از تجهیزات دیگر می باشد، شما می توانید همه روزه با کارشناسان ما تماس بگیرید.